torsdag 27 februari 2014

I butiken just nu

II butiken händer det grejer hela tiden och det fylls på med blommor och allt möjligt. 









Teer i många olika smaker! 


Stora citrusträd, jättefina! 

måndag 24 februari 2014

Pelargonmönstrade kökshanddukar mm



I väntan på de riktiga pelargonerna har vi nu brickor, handdukar, skärbrädor och disktrasor med Mårbackapelargoner i fyra olika färger. 



Follow on Bloglovin

Många timmars jobb i helgen

Den här helgen har det jobbats mycket i växthusen. I torsdags kom jordgubbsplantorna så dom har vi planterat och exakt samtidigt kom det 75 kubik jord som vi har kört in i det ena växthuset. Vi har haft fullt upp med andra ord. Men vi hann klart allt och i veckan som kommer ska vi städa, så och förhoppningsvis packa upp varor.



Vi har haft så himla bra väder i helgen så det passade perfekt att bara ute och jobba. 18 grader i växthuset och 9 grader ute, inte helt fel enligt mig. 

Tre skottkärror, en maskin och ett gäng glada arbetare var vad som behövdes för att hinna bära in all jord på en dag. Nu ska vi kratta i ordning bäddarna så allt är klart till utplanteringen. Eventuellt behöver vi fylla på med lite mer jord också... 

söndag 23 februari 2014

Nu har vi ägg!


Jag har fått lite fler hönor så nu säljer vi alla ägg som vi har över. Hönorna har kommit igång att värpa tack vare ljuset och värmen men mängden ägg är lite begränsad och kommer variera. 

Hönorna kan gå fritt ut och in så länge vi är hemma och kan vakta så inga djur kommer och tar dom, annars har dom en går som dom är ute i så dom har det bra våra hönor. 

tisdag 18 februari 2014

Sol ute...

Vilka dagar vi har haft, solsken, fågelkvitter och vårkänslor. Då gäller det att passa på att jobba ute i växthuset. 

Men nu blev det mulet och kallare då passar jag på att flytta om och vattna lite här inne. 

Det växer så det knakar: 



Dessa småttingar ska få växa till sig lite innan det är dags för omplantering. 

söndag 16 februari 2014

Smygöppning av växthuset

Nu har vi öppnat butiken i växthuset. En liten smygöppning kan man säga. Det finns krukor, fröer och jord för sådd och det finns handskar och diverse verktyg. Och växter såklart... 





Här är lite bilder inifrån övre växthuset. 



måndag 10 februari 2014

Dags att fixa växthuset

Vi började röja i växthuset idag, det första vi fixade var en fikaplats.. Imorgon ska det målas och städas där ute. Vi hoppas på lite mer sol för då blir det så mycket skönare där ute. 

Det var riktigt vårigt ute idag så jag passade på att beställa fröer och krukor mm att sälja i butiken nu när det är dags för vårsådden. 

Från och med i morgon kommer vi ha krokus och pärlhyacinter i kruka samt tulpaner till försäljning. 

lördag 8 februari 2014

Vaktlar


Jag skrev ju om att jag skulle kläcka vaktlar och i fredags kom dom första fyra.  Sen kom det 13 st till igår och nu på morgonen är vi uppe i totalt 20 st.

Dom är så söta, och väldigt pigga och alerta för att vara så små. 

En enda brunrandig har det kläckts, resten är gula. Nu måste jag gå ner och se om det kommit några fler. Det går inte att låtabli att springa och kolla stup i kvarten.